Harold Lenssen

Harold Lenssen geboren te Geldrop in Nederland. Op zes jarige leeftijd begint hij trompet te spelen. Dit omdat zijn oudere broer ook trompet speelt bij de plaatselijke muziekvereniging. Zijn vader speelt klarinet en hij heeft drie ooms die in Canada muzikant zijn bij de militaire muziek aldaar. Dat wil Harold later ook gaan doen.

In de jaren ‘90 richt Harold samen met zijn broer en neef (drummer) een dansor-kest op, waarin zij jaren spelen. Harold speelt daarin de toetsen en zingt, en hij maakt de arrangementen. In 1993 sluit hij zijn studie af aan het conservatorium van Maastricht waar hij trompet studeerde bij Pierre Wilhelmus en Guido Segers, en directie bij Jo Conje-arts.

Sinds 1997 is Harold werkzaam als muzikant / kapelmeester bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht, in Nederland. Daar speelt hij trompet en bugel en in de be-ginperiode piano in het combo. In 2000 werd hij kapelmeester van het orkest. Sinds maart 2013 is hij dirigent van de Fanfare ‘Bereden Wapens’.

Ook als arrangeur is Harold actief en schreef hij tal van arrangementen voor aller-lei orkesten, waaronder het Fanfarekorps koninklijke Landmacht, Harmonie en fan-fare orkesten, of bijvoorbeeld de “Philips-Harmonie” uit Eindhoven. De bekende gloeilampen harmonie uit zuid Nederland waar Harold al meer dan 17 jaar trompet speelt.

Harold heeft affiniteit met zowel klassieke blaasmuziek, klassieke muziek, maar zeker ook de lichte muziek. Sinds 1993 dirigeert hij diverse orkesten in Nederland zoals de Nieuwe Harmonie in Lommel sinds 2011 en sinds 2017 is hij de nieuwe dirigent van Muziekvereniging Sirena uit Hooge Mierde.

Sirena repeteert op donderdag van 19:45 – 22:00u in de Bijenkorf te Hooge Mierde.

Scroll naar top