Johan van Otterdijk

Johan van Otterdijk uit Someren, 25 oktober 1978, is al op 6 jarige leeftijd begonnen met muziek. Toen al bleek zijn enorme passie voor de slagwerkmuziek.

In de eerste jaren was hij lid van Muziekvereniging Somerens Lust onder leiding van Han van der Vleuten sr. In deze periode heeft hij met Frank Rademakers als docent Ha-Fa-Bra Slagwerk A t/m D diploma afgesloten met lof. Tijdens deze periode heeft hij zeer verdienstelijk deelgenomen aan concoursen en landskampioenschappen als solist, met als bekroning drie jaar op rij de landstitel in de eredivisie. Ook volgde hij diverse masterclasses drums bij o.a. Jim Chapin, Cezar Zuiderwijk, Virgil Donati en Hans Eijkenaar. In 2004 ronde hij de opleiding tot dirigent – instructeur met lof af aan bij Kreato in Thorn onder leiding van Jo Zinzen en Rob Janssen.

Naast slagwerker in Someren bij diverse orkesten is Johan 10 jaar lid geweest van slagwerkgroep St. Jozef uit Someren-Heide waar hij tevens jeugdopleiding verzorgde en één van de eerste jeugdslagwerkgroepen heeft opgericht en geleid. Later verzorgde hij dit ook jarenlang bij slagwerkgroep Juliana uit Someren-Eind en drumline Sint Nicolaas & Sint Antonius Budel. Vanaf 2005 is Johan ook verbonden aan de slagwerkgroep van Sirena Hooge-Mierde.

In het dagelijks leven is Johan muzikaal leider, docent en drummer actief bij diverse bands en orkesten. Ook verzorgd hij regelmatig als remplaçant repetities bij slagwerkgroepen in de regio en geeft hij workshops op slagwerkgebied.

Scroll naar top