Drumband

Drumband

De drumband van Sirena bestaat uit een hechte groep slagwerkers met zeer uiteenlopende achtergronden, maar met één gemeenschappelijk doel: plezier hebben in het maken van allerlei vormen van slagwerkmuziek. Muziek maken op een zo hoog mogelijk niveau, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstekende sfeer en saamhorigheid in de groep.

De slagwerkgroep bestaat uit ca 18 actieve leden die gezamenlijk op goed niveau muziek maken. De slagwerkgroep maakt gebruik van een breed spectrum aan instrumentarium, waarbij ook het melodische slagwerk en klein percussie instrumenten samen gaan met de traditionele ongestemde instrumenten. De slagwerkgroep bepaalt samen met de instructeur welke stukken worden opgepakt. Hierbij komen zowel wat makkelijkere bekende werken aanbod als grotere uitdagende concert werken. De instructeur en een van de leden geven ook les aan een aantal jeugdleden.

We zijn bijzonder trots op het buitengewoon lage verloop van onze drumbandleden en de belangstelling vanuit de jeugd voor melodisch slagwerk. Dit mag in deze tijden wel een unicum genoemd worden en is zeker mede te danken aan het aanstekelijk enthousiasme van huidig muzikaal leider Johan van Otterdijk.

De drumband van Sirena vervult een belangrijke rol in de gemeente Reusel- De Mierden. Op festiviteiten in ons dorp verzorgen zij gezamenlijk met het harmonieorkest de muzikale begeleiding van marsen zoals het binnenhalen van de avondvierdaagse, de optredens op Koninginnedag, de intocht van Sint Nicolaas en zij nemen ook deel aan de zomer- en nieuwsjaarsconcerten van de vereniging.

In 2016 werd de drumband nog 1e op de Nederlandse Kampioenschappen.

De slagwerkgroep staat onder leiding van instructeur Johan van Otterdijk en repeteert op dinsdag van 20:00u – 22:00u in de zaal van de Bijenkorf te Hooge Mierde.

Andere orkesten

brass-classic-classical-music-45243

Harmonie

black-and-white-keys-music-534283

LOCOS

background-communication-compose-1537689

Toekomstmuziek

black-and-white-blur-book-164821

Muziek4Kids Ensemble

Nieuwsberichten

Scroll naar top