Muziek4Kids Ensemble

Muziek4Kids Ensemble

Sinds afgelopen jaar (2018) heeft Stichting MOOJ er een nieuw samenspelorkest erbij. Kinderen die net begonnen zijn met het bespelen van een instrument of die met goed gevolg de blazers- of slagwerkklas hebben doorlopen en verder willen kunnen in dit beginnersorkest mee gaan doen.

De nadruk bij dit orkest ligt vooral bij samenspelen, luisteren naar elkaar, vertalen van de bladmuziek (noten) naar een gezamenlijk lied (muziekstuk). Ritmiek en dynamiek zijn dan belangrijke elementen die worden aangeleerd. Het belangrijkste is dat ze vooral beleven dat samen muziek maken erg leuk is en wat het resultaat kan zijn als je met zijn allen daar hard voor oefent (zowel thuis als op de les). Dit sluiten we af met een paar prachtige optredens met een groter orkest zodat ook de ouders kunnen horen waar samenspel uiteindelijk toe kan leiden.

Vera Hofman is de dirigent, die de beginnende kinderen (zowel bij de blazers- en slagwerkklas als in het ensemble) het muzikale samenspel bij brengt. Zowel in de blazers- en slagwerkklas als in het ensemble komen overigens ook de snaarinstrumenten (gitaar) voor. Komend jaar (2019) willen we ook toetsinstrumenten en mogelijk zang als optie toevoegen. Het ensemble gaat repeteren op donderdagmiddag van 16:00 – 17:00 uur op Basisschool de Leilinde in Reusel.

Andere orkesten

brass-classic-classical-music-45243

Harmonie

adult-band-concert-995301

Drumband

black-and-white-keys-music-534283

LOCOS

background-communication-compose-1537689

Toekomstmuziek

Nieuwsberichten

Scroll naar top